Zink & koper

Zink en koper zijn duurzame materialen met specifieke kenmerken. In dak- en gevelbedekking en in regenwaterafvoersystemen zijn ze uiterst betrouwbaar – als ze goed geplaatst zijn! GanDak kan dit garanderen. Ons team is technisch opgeleid en gaat steeds nauwgezet te werk. Hierdoor leveren we maatwerk op niveau met een waterdichte garantie.

Qua levensduur zijn zink en koper aan elkaar gewaagd: mits een goede en vakbekwame plaatsing gaan deze beide materialen zeer lang mee. U moet er wel rekening mee houden dat koper ongeveer één derde duurder is dan zink. Het verschil in uitzicht van de beide materialen zit hem vanzelfsprekend vooral in de kleur. Het koper is oorspronkelijk geel-rood gekleurd terwijl het zink een zacht-grijs uitzicht heeft.

Na de plaatsing en onder invloed van de atmosfeer vormen beide metalen een beschermend patina-laagje. Het koper krijgt normaal gezien onder invloed van de atmosfeer een karakteristiek groen beschermlaagje, maar door de zure regen en de luchtvervuiling wil deze kleur tegenwoordig al eens variëren van vuil grijs tot zwart. Daarom bestaat er inderdaad ook groen geprepatineerd koper.

Onderhoud vereisen deze materialen niet, buiten het klassieke onderhoud dat elk dak nodig heeft (leegmaken van verstopte goten, enz.)

Expertises

Daken

Of u nu gaat voor een klassiek dak met leien of een plat dak met EPDM, GanDak is expert in alle daken.

Lees meer

Velux

Meer licht creeëren op uw zolder of andere ruimte? Dat doet u makkelijk met een Velux-raam. 

Lees meer

Gevelbekleding

Uw buitenmuur opfrissen, isoleren en beschermen tegen regendoorslag?
Dat kan allemaal met gevelbekleding!

Lees meer